Wie zijn wij

Kompas

Onze doelstelling is om met deze website een plek te realiseren waar je als ouders alle informatie rondom Taal Ontwikkelingstoornis (TOS) kunt vinden en waar je ervaringen en tips kunt delen. We hopen dat onze bezoekers hier de informatie kunnen vinden die ze zoeken en een luisterend oor. Want wij weten als geen ander waar je tegen aan loopt en hoe lastig het is om om te gaan met het onbegrip uit je omgeving en je weg te vinden in de wereld van de grenzen van je kind, praktische dingen en de wereld om je heen.

We zijn elkaars kompas!

Wij zijn TOS moeders

 

Wij zijn Anita, Inge en Josien, TOS moeders! TOS moeders denk je misschien? Ja, trotse TOS ouders! We zijn alle drie moeder van meerdere, prachtige kinderen en we hebben alle drie een uniek, prachtig kind dat toevallig een TOS heeft. Dat is een onderdeel van onze kinderen, maar maakt ze niet.

In de vroege ontwikkeling, dreumes-peutertijd, kwamen we tot de ontdekking dat de taalontwikkeling van onze TOS kindjes niet liep zoals het zou moeten lopen. We kwamen in een traject terecht waar uiteindelijk TOS uitrolde en we werden warm verwelkomd bij de Taaltrein van Kentalis. Zo hebben we elkaar leren kennen, via de meest geweldige gezinsbegeleidster Marja. We werden goed begeleid en onze kinderen werden goed opgevangen, maar een dergelijke diagnose is niet niets en de gevolgen zijn groot. Los van elkaar zijn we een zoektocht gestart naar informatie en dat bleek erg moeilijk. Gelukkig bestaan er inmiddels een aantal Facebook pagina’s en wordt er steeds meer onderzoek gedaan. Toch misten we een plek waar je als ouder alle informatie rondom TOS kunt vinden en waar je ervaringen en tips kunt delen.

Onze verhalen

Omdat wij het belangrijk vinden om ervaringen te delen, kan je hier de verhalen lezen van:

Thomas

Wouter

Yannick